Voiko esiintymistapa muuttua tunnissa? Kyllä voi.

Satu-Mari Jansson
7.2.2018

Tunnin mittaiseen demovalmennukseen osallistuneen tarina:

Oli vapauttavaa kuulla kouluttajalta, ettei minun tarvitse jälleen kerran oppia lukea paksua opusta siitä miten voisin parantaa esiintymistapaani. Opin, että minussa on jo tarvittavat esiintymistaidot, mutta ne ovat piilossa. Minun tehtäväni on saada ne vain esiin itsestäni. Lisäksi opin, että esiintymisessä saa ja tulee näkyä esiintyjän oma persoona, joka oli myös hyvin helpottavaa! Mielikuvien ja kouluttajan antamien täsmällisten esiintymisvinkkien avulla (miten hallita omaa mieltä ja vartalon liikkeitä) pystyin muuttamaan esiintymistäni hetkessä, josta hämmästyin itsekin. Viimeksi käytin saatuja vinkkejä eilisessä esiintymisessä, josta sain äärimmäisen positiivista palautetta! Toimii! Emmi Gustafsson, sisäinen tarkastaja, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Mietit: ”miten tämä on muka mahdollista?”. Minäpä kerron. Onnistuneessa esiintymisvalmennuksessa kunkin yksilölliset tavat olla, esiintyä ja puhua tunnistetaan ja näitä vahvuuksia kehitetään. Jokaiselle annettavat harjoitteet yksilöidään. Valmennuksessa harjoitteet ja valmennustyyli muokataan kunkin persoonaan sopivaksi. Tehtävänanto treenipäivässä on erilainen riippuen siitä millaisten asioiden kanssa kukin osallistuja työskentelee parhaillaan, oli se sitten esiintymisjännitys, liikkuminen lavalla, tarinan kerronta, äänenkäyttö ja hengittäminen tai esityksen rakenteen muokkaaminen jne.

Ei ole yhtä tapaa esiintyä valloittavasti. Esiintymistä ei voi oppia kuuntelemalla luentoja, vaan on itse heittäydyttävä. Esiintymisessä kukaan meistä ei tule koskaan valmiiksi. Mitä syvemmälle pääsee, sitä enemmän ymmärtää, että esiintyminen on taitolaji, jota kannattaa harjoitella huolella. Hyvää esiintymistä on niin monta tapaa kuin ihmistäkin. Tärkeintä on esiintyä omana itsenään ja hyödyntää omaa persoonaa.

TheatreWorksin Satu-Mari Jansson ja Villa Kataya järjestivät avoimet ovet –aamupalatapahtuman. Aamun teemana oli esiintymistaitojen kehittäminen tunnin mittaisella demolla. Samalla vieraat saivat nauttia herkullista aamupalaa ja tutustua Villa Katayan puitteisiin. Yksilövalmennukseen päässeiden esiintyminen muuttui, osan ihan radikaalistikin. Mitä voisikaan saavuttaa päivän mittaisen valmennuksen aikana?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin räätälöidään teille sopiva valmennuspaketti.

Satu-Mari Jansson

040-5961678

satu-mari@theatreworks.fi

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Näytä kaikki