Case PPG-Tikkurila

Satu-Mari Jansson
22.12.2023

Toteutimme keväällä 2023 PPG-Tikkurilan myyjille vaikuttamisvalmennuksen. Näin Janne Mattila PPG-Tikkurilalta kuvailee kokemuksia valmennuksesta:

"Tikkurila Oyj:ssa kaupallisen organisaation koulutus oli Covid vuosien ajan painottunut vahvasti tuote- sekä järjestelmäkoulutuksiin. Kenttämyyntimme kaupallisten kyvykkyyksien kehittäminen oli jäänyt taka-alalle jo turhankin kauan.

Samaan aikaan asiakaskunnassamme on tapahtunut ´nuorennusleikkaus´ ja asiakkaiden vaatimustaso oli kasvanut. Etenkin pitkän kokemuksen omaavat kenttämyyntimme konkarit toivat asian haasteellisuuden esiin ja tähän päätimme reagoida.

Koulutuksen sisällön suhteen päädyimme priorisoimaan kolmea eri osa-aluetta. Miten herättää ostajan mielenkiinto ja miten tarinankerrontaa voidaan hyödyntää myyntipuheissa? Miten muokata lähestymistapaa eri persoonallisuuksille ja miten ´kätellä´ kaupat? Yksi tärkeä prioriteetti oli myös pitää hauskaa yhdessä, nauraa itsellemme ja toisillemme niin hyvässä kuin pahassakin.

Rakensimme koulutukset Theatreworksin kanssa ½ päivän pituisiksi interaktiivisiksi koulutuksiksi myyntikokouksien yhteyksiin. Koulutuksien väliin ujutimme käytäntöön liittyviä tehtäviä, joista keräsimme palautteen aina seuraavan koulutuksen alussa.

Tulevaisuus varmasti kertoo, miten onnistuimme kaupallisesti mutta palaute koulutuksesta on ollut harvinaisen positiivista. Se missä etenkin onnistuimme, oli käytännön arjen haasteiden sitominen koulutuksiin sekä koulutettavien heittäytyminen koulutuksien eri teemoihin.

Satu-Marille erityiskiitos ammattitaidosta rakentaa koulutuksen runko meidän tarpeillemme sopivaksi ja kyvystä viedä meidät epämukavuusalueille, kuitenkin siten, että kaikilla fiilis ja motivaatio oppia säilyi korkeana.

Ps. Koulutuksien aikana naurettiin ajoittain vedet silmissä, joten se tavoite täyttyi jo 😊."

Janne Mattila,
Market Director Finland
PPG Tikkurila

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Näytä kaikki