Case: Ferrometal

Myynnin ja myynnin tuen vaikuttamisvalmennuksessa autettiin pitkän linjan ammattilaisia kuvaamaan tehokkaammin asiakkaan saamaa hyötyä. Hyödyn kuvaamista muokattiin mm. tavoitteellisiksi myyntitarinoiksi.

Toteutamme teille mielellämme vastaavanlaisen menestystarinan

Case: Adecco

Myynnin esiintymis- ja vaikuttamisvalmennuksessa kehitettiin myyjien taitoja kuvata palveluja ja hyötyjä. Myyntiargumentit muokattiin uuteen kuntoon. Valmennuksessa myös harjoiteltiin palvelujen kuvaamista erilaisille persoonatyypeille.

Toteutamme teille mielellämme vastaavanlaisen menestystarinan

Case: GlaxoSmithKline

Johtoryhmän valmennusohjelmassa kehitettiin johtajien esiintymistaitoja ja kykyä esitellä muutosta. Lisäksi valmennuksessa pureuduttiin oman kommunikaatiotyylin muuttamiseen erilaisiin tilanteisiin liittyen.

Toteutamme teille mielellämme vastaavanlaisen menestystarinan

Mitä asiakkaamme sanovat meistä?

Satu-Marin ohjauksessa on pystynyt muuttamaan myyjien rutiineja. Siksi tämä valmennus on ollut täynnä oivalluksia! Jopa kriittiseltä myyntiporukalta on tullut pelkkää positiivista palautetta!

Tero Viherlehto – Myyntijohtaja – Siemens


Valmennus nosti esiin kehittymiskohteita monet kurssit käyneillekin. Ja mikä parasta, antoi myös oivalluksia miten niissä voi kehittyä.

Marko Koistila – Toimitusjohtaja – GlaxoSmithKline

Mielikuvien ja kouluttajan antamien täsmällisten esiintymisvinkkien avulla (miten hallita omaa mieltä ja vartalon liikkeitä) pystyin muuttamaan esiintymistäni hetkessä, josta hämmästyin itsekin. Viimeksi käytin saatuja vinkkejä eilisessä esiintymisessä, josta sain äärimmäisen positiivista palautetta! Toimii!

Emmi Gustafsson – Sisäinen tarkastaja – Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Satu-Mari valmensi meidän Pohjoismaiden myyntitiimin esiintymistaitoja. Hänen kykynsä lukea ihmisten käyttäytymistä ja laajentaa osallistujien käsitystä itsestään on hämmästyttävä.

Juha Saarela – Sales Director – M-files